تدوین طرح روشنایی داخلی
یک طراح نورپردازی می داند که روشنایی و رنگ دیوارهای داخلی برای جذابیت بصری بسیار مهم است. بنابراین ضروری است که یک طرح نورپردازی طراحی شود که کل فضا را تکمیل کند ، نه اینکه زیبایی آن را کاهش دهد. بر این اساس ، یک طراح باید طرحی را ایجاد کند که سلسله مراتب دیوارها را نشان دهد ، که هر کدام دارای اهمیت مقایسه ای خاص خود در طرح روشنایی فضا هستند.
- دیوارهای داخلی را که می خواهید رنگ کنید یا جلوه ای خاص به آن بدهید ، مشخص کنید.
- قصد دارید حس و حال اتاق چطور باشد؟
- این تصمیمی چه نقشی را در طراحی نور اتاق بازی میکند؟
- تصمیم بگیرید که قصد دارید از چه مواد و رنگ هایی برای دیوارها استفاده کنید
- آیا دیوارهایی وجود دارد که دارای سطح برجسته یا نقاشی شده باشند؟
- آیا قصد دارید برخی از هنرهای دیواری ، قفسه ها یا مجموعه ای از نقاشی های قاب شده را نصب کنید؟ اگر پاسخ مثبت است ، کدام دیوار یا دیوارهای خاص را در نظر دارید؟
- چه دیوارهایی باید نور را بر روی سطوح مجاور پخش کنند؟
یک طراح نورپردازی باید فضاها یا محیط اطراف را برای جزئیات بررسی کند: در مورد اینکه از کدام منبع نور ، اتصالات و وسایل استفاده کند. علاوه بر این ، اندازه اتاق ، ارتفاع دیوارها و مصالح ساختمانی دیوارها محل های نصب نور را تعیین می کند ، که به نوبه خود بر نحوه روشنایی دیوارها تأثیر می گذارد. این امر به عنوان مثال در مورد دیوارهای بسیار بلند صدق می کند.
سپس مسائل دیگر مانند محدودیت ها ، هزینه های نگهداری و نصب نیز باید در نظر گرفته شود و مورد توجه قرار گیرد.
نحوه انتخاب نورپردازی برای دیوارهای داخلی
نوع نورپردازی که ما انتخاب می کنیم همیشه نحوه مشاهده رنگ دیوارهای داخلی ما را تعیین می کند زیرا رنگ های مختلف به طول موج های مختلف نور واکنش نشان می دهند.
یک دیوار آبی روشن که با نور طبیعی روشن شده است ممکن است درست زمانی که رنگ آمیزی آن را در طول روز به پایان می رسانید ظاهر شود ، اما شب هنگام که چراغ ها را روشن می کنید کاملاً متفاوت به نظر می رسد. اثر آرامش بخشی که از آبی روشن دریافت کرده اید ممکن است در شب ها به این آرامش نرسد. این بدان معناست که نورپردازی شما برای رنگ دیوار شما خوب جواب نداده است.
بنابراین ، برای مثال ، قبل از خرید برخی از چراغ های مصنوعی شیک برای نصب در اتاق نشیمن خود ، مهم است که در مورد چگونگی افزایش نورها و کاهش رنگ طرح موجود در اتاق نشیمن ، تحقیق کنید.
چراغ های هالوژن ، فلورسنت ، LED ، و رشته ایِ مختلف، اثرات متفاوتی بر روی رنگ ها دارند. بنابراین اگر می خواهید دیوارهای آبی روشن شما همان ظاهر روز را داشته باشند ، می توانید از چراغ های هالوژنی استفاده کنید که بیشترین نزدیکی را به نور طبیعی دارند و رنگ بندی عالی را ارائه می دهند.
از سوی دیگر ، اگر محیط دنج و مات شبانه را ترجیح می دهید ، باید نورهای رشته ای را انتخاب کنید. آنها دارای رنگهای گرم و طلایی هستند که با فضای داخلی دنج و آرام همراه است ، احساسی که صمیمیت نور شمع را تداعی می کند. انواع نور ، طبیعی یا مصنوعی ، بر درک ما از رنگ ها تأثیر می گذارد.